Palikat – oopperaa ja musikaalia missä tahansa

“Ååbberaa kansalle!”

Turkulaisella sisäpihalla Humalistonkadun ja Läntisen Pitkänkadun kulmauksessa koettiin Turun päivänä 19.9.2021 erilainen konsertti – Parvekepalikat-esitys, jonka näyttämönä toimi kaksi kerrostaloa parvekkeineen, konserttisalina betoninen sisäpiha ja “entré” tapahtui porttikongista. Konsertissa kuultiin (ja nähtiin) tunnettuja (ja tuntemattomampia) ooppera- ja musikaalikohtauksia turkulaisen Ååbbera-ryhmän esittämänä. 

Parvekepalikat oli ensimmäinen osa Palikat-konserttisarjasta. Sarjan esitykset koostuvat palikoista, joiden järjestystä ja esityspaikkaa vaihtamalla muodostuu aina uusi tarina. Turun päivänä nähtiin kerrostaloelämää, riitaa ja rakkautta. 

Turun Sanomien artikkelissa saimme ihanaa yleisöpalautetta. https://www.ts.fi/uutiset/5425157

Seuraavaksi Palikat-sarja pelmahti Apteekkimuseon ja Qwenselin talon sisäpihalle Kahvilapalikat-kertomuksella sunnuntaina 5.6.2022. Tällä kertaa hurmaava sisäpiha ja kaunis sää loivat kulissit tarinalle kummallisista Tinder-treffeistä. 

Esitykset ovat saaneet paljon kiittävää palautetta, ovathan ne keveitä kutsuja oopperan ja musikaalin iloiseen maailmaan. Otsarypyt ja korvatulpat voi huoletta jättää taskun pohjalle. 

Palikat-esityksen voi rakentaa monenmoiseen tilaan ja tilaisuuteen.

Taiteilijoita Palikat-sarjassa ovat laulajat Riikka Sirèn, Mia Heikkinen, Jarno Kokko, Nicholas Söderlund ja pianisti Henna Linko, haitaristi Marko Valtonen sekä ohjaaja Jerry Wahlfors. Parvekepalikoissa mukana olivat myös Turun oopperakuorolaiset.

Palikat-sarjaa ovat tukeneet Turku 2029-säätiö ja Taike.