Sopraano Riikka Sirén aloitti lauluopintonsa Turun konservatoriossa ja valmistui 2005 oopperalaulajaksi Sibelius-Akatemiasta erinomaisin arvosanoin. Vuoden 2002 Lappeenrannan laulukilpailussa hän saavutti kolmannen sijan sekä erikoispalkinnon suomalaisen nykymusiikin tulkinnasta. 

Laulajan tehtävissä monipuolinen Sirén on toiminut oopperasta sirkukseen. Hän on laulanut useita rooleja mm. Turun, Jyväskylän, Vaasan ja Porin alueoopperoissa, Suomen kansallisoopperan Oop!:ssa ja Ilmajoen musiikkijuhlilla. Hän on esiintynyt erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa, sakraalimusiikin konserteissa sekä useiden suomalaisten orkestereiden solistina. Näyttelijänä hän on vieraillut mm. Turun ja Vaasan kaupunginteattereissa. 

Sirén on myös aktiivinen toimija taiteen vapaalla kentällä luoden omia tuotantoja. Tuoreimmat esimerkit ovat tänä syksynä Åbo Svenska Teaterin Studio- näyttämöllä Suomen ensi-iltansa saaneet monologiooppera The Stronger sekä sen parina esitettävä kamariooppera The Telephone. Kevätkaudella 2023 Sirén lauloi Tiinan roolin Turun kaupunginteatterin ja Saaristo-oopperan Punaisessa Viivassa.