Pienoisooppera The Telephone saa ensi-iltansa Åbo Svenska Teaterin Studio -näyttämöllä 19.11.2022 klo 18. Osta liput täältä.

Gian-Carlo Menottin (1911-2007) The Telephone on hersyvän hupaisa, lämmin kertomus puhelimen voimasta. Musiikki on kevyttä ja huumori ajatonta. Menotti kirjoitti itse tekstit oopperoihinsa ja piti tekstin selkeyttä tärkeänä. Hän pitäytyi säveltäessään tonaalisessa musiikissa vastoin monia aikalaisiaan ja totesikin: “Atonaalinen musiikki on pohjimmiltaan pessimististä. Se ei kykene ilmaisemaan huumorin iloa.” Iloa tässä melodisessa esityksessä sitten onkin! 

Vaikka The Telephone on kirjoitettu jo 1947, on se sisällöltään, mikäli mahdollista, entistäkin ajankohtaisempi. Puhelin oli 40-luvulla ihmeellinen ja ihana kommunikaatioväline ja niin se on edelleen. Vieläkin “älykkäämpänä ja itsenäisempänä” se lumoaa ja nielaisee maailmaansa vieden häikäilemättömästi kaiken huomiomme, samalla kuitenkin mahdollistaen yhteyden toisiin ihmisiin.

Teoksen ohjaa Tom Petäjä, rooleissa kuullaan sopraano Riikka Siréniä sekä baritoni Mikael Haavistoa ja pianossa Pasi Heliniä. Valoista vastaa Olavi Ermala.

Turun Teatterisäätiö on tukenut The Telephonea.

The Telephonen parina 19. ja 26. marraskuuta ÅST:N Studionäyttämöllä nähdään Hugo Weisgallin pienoisoopppera The Stronger.

Osta liput täältä.